21-годишна милиардерка без нито един работен ден

Кайли е най-богатият член на клана Кардашян/Дженър. Въпреки че ръководи суперуспешен бизнес, постижението ѝ бързо намери куп критици. Сп. „Forbes“ оцени състоянието ѝ на 900 млн. долара, като само „скромните“ 100 милиона я делят от първото място във вечната класация на най-младите милиардери в света.

Статията за Дженър и нейния бизнес обаче предизвика куп критики и коментари. И няма как да е иначе, след като тя беше обявена за милиардерка, която дължи успеха си единствено и само на собствените си усилия.

YouTube

Социалните мрежи се изпълниха с коментари, които да припомнят на авторите на статията, че Кайли е всичко друго, но не и самосъздал се милиардер, пише сп. Story.

Да, идеята да реализира и ръководи козметичен бранд и с днешна дата той да бъде оценен на няколкостотин милиона долара, може и да е нейна. Но риалити звездата не би трябвало да бъде вкарвана в една категория с таланти, които са използвали единствено знанията и уменията си в създаването на продукт и са се бъхтили в продължение на години, за да постигнат успеха, който да ги превърне не само в бизнесмени, но и в милиардери.

Кайли определено има сериозен финансов гръб, който я изтласка в сферата на успешния бизнес. Брюнетката разчиташе и на популярността, с която се сдоби благодарение на семейството си. От невръстно дете лицето ѝ ежеседмично е пред очите на ТВ зрителите по цял свят, а житието и битието ѝ, както и тези на роднините ѝ са постоянна тема в светските хроники на медиите. Да, тя може и да не беше най-известната и коментирана сестра в клана Кардашян/Дженър и дълги години да стоеше в сянката на каките си Ким, Кортни и Клоуи, но веднъж изпъкнала в светлините на прожекторите, получи така нужната звездна слава, за която се молят милиони момичета по света в стремежа си да станат известни и успешни.

Популярността, която придоби покрай сестрите си, определено даде на Кайли самочувствие и увереност, че може да се пробва в някоя сфера, в която едва ли ще усети тежко финансовата загуба, ако не ѝ потръгне и се провали. Което обаче едва ли щеше да се случи, имайки предвид, че както тя, така и сестрите ѝ са сред „звездите“ в Instagram, където милионите им фенове следят всяко тяхно действие, слушат всеки техен съвет и най-важното – купуват всичко, което сестрите Кардашян/Дженър рекламират. А това, разбира се, основно са собствените им продукти.

Кайли няма нито един работен ден, за да бъде обявявана за селф-мейд милиардерка. Това също беше една от основните критики към авторите на статията, които категорично я определиха за такъв успешен бизнесмодел. Други обаче не биха се съгласили, тъй като биха посочили именно множеството снимки в Instagaram, които тя ежедневно пуска в профила си и които със сигурност изискват часове подготовка.

И може би са прави, като се има предвид, че позирането в социалките днес се води вид професия, с която куп личности изкарват доста добри пари. „Кралицата на долара“ се насочи и към бизнес сфера, която със сигурност щеше да ѝ донесе добри постъпления в банковата сметка. Защото козметиката и модата са области, в които тя и сестрите ѝ вече са професионалисти и имат достатъчно много връзки, за да ги развиват.

Безспорно постижението на Кайли е достойно за уважение, но определено „не се е родило“ само и единствено от собствените ѝ ръце.

Наивно е да мислиш, че бяла жена, родена в слава и в семейство от висшата класа – жена с известна фамилия, превърнала се в бранд, обградена отвсякъде от сериозен капитал, с който да разполага, спокоен дом и достъп до неограничени ресурси – да бъде модел на селф-мейд човек, да е история на човек, символ на американската мечта. Кайли Дженър е привилегированият американец. Аз съм американската мечта“, написа в сайта на щатския Cosmopolitan афроамериканската авторка Емералд Пелот.

Услуга на Кайли не успя да направи и най-известната ѝ сестра – Ким Кардашян Уест. В интервю тя сподели, че след като я е видяла на корицата на списанието, се е пошегувала със семейството им, че тази година Кайли ще купува коледни подаръци на всички и те трябва да са коли от модела Ролс Ройс.

Това ѝ откровение още повече предизвика гнева на потребителите в социалните медии, които побързаха да уточнят, че цялата звездна фамилия е създадена благодарение на острия и находчив ум на майка им Крис Дженър, която успя да превърне децата си от едни обикновени момичета без никакъв талант, в модели на подражание и световни звезди, изкарващи милиони.

Източник: Tialoto.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе