ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“ открива свое училищно радио в навечерието на 24 май

Училищното радио на ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“ в Разград ще бъде официално открито в сряда, 22 май, преди училищното тържество за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Именно на големия празник ще е посветено първото радиопредаване, с водещи седмокласничките от училищния журналистически клуб „Наблюдател“  Полина, Ваня, Виктория, Фани и Надежда.

Редакционният екип избра за събеседници в първото предаване на училищното радио доайена на разградската радиожурналистика Благосвеста Борисова и младата репортерка от Разград Стела Маринова, която прави първите си успешни стъпки в журналистическата професия в столицата.

YouTube

Другите акценти в първото радиопредаване са: Проявите, с които училището ще отбележи 24 май; Какво са книгите за децата от 2 „а“ клас;  Поздравителен адрес от училищния директор Милена Орешкова към учениците и педагогическия колектив на учебното заведение.

Радиото на ОУ „Ив С. Тургенев“ е сред иновациите, чрез които училищното ръководство се стреми към подобряване на качеството на образователния процес и развитие на талантите и заложбите на учениците.

Радиопредаватели са монтирани във всяка от класните стаи, административните звена и коридорите на училището. Осигурената транслираща и студийна техника на училищното радио ще бъде използвана за създаване и излъчване по предавателите в училището на училищни радиопредавания, емисии новини и съобщения за актуални събития, а през междучасията учениците на ОУ „Ив С. Тургенев“ ще слушат приятна и релаксираща музика.

Благодарение на иновацията училището ще може да смени и класическите звънци за начало и край на учебните часове с пеещи такива.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе