Концерт в село Беловец по случай Деня на хората в неравностойно положение (ВИДЕО)

По повод Международният ден на хората с увреждания в село Беловец се състоя концерт на самодейците от местното читалище „Светило“.

Поздрави към присъстващите бяха отправени от кмета на Община Кубрат г-н Алкин Неби, от председателя на клуб „Доверие“ г-жа Миннет Яхова, от кмета на селото г-жа Гюлнур Мустафова и от младите активисти на Движението за права и свободи, които връчиха поздравителен адрес и почерпиха присъстващите с вкусни лакомства.

YouTube

Сред официалните гости бяха още зам.-кметът на Община Кубрат г-жа Женифер Пойраз председателят на Общински съвет – Кубрат г-н Хюсеин Юмеров, директорът на Дирекция „Социално подпомагане“ – Кубрат г-жа Росица Калинова, общински съветници и местни общественици. Всички гости бяха посрещнати с цветя и бурни аплодисменти.

Самодейците от групите „Доверие“ и „Дъга“ изпълниха песни и танци от българския и турския фолклор.

В края на събитието на хората с увреждания бяха раздадени хранителни пакети.

Около час по-рано г-н Неби уважи и организирано мероприятие в Кубрат, на което присъства Радослав Няголов – председател и координатор на Регионалната и общинска организация на Съюза на хората с увреждания. Председателят на Регионалната организация в Разградска област коментира, че по брой пенсионери в неравностойно положение община Кубрат е на челна позиция в страната и коментира, че за съжаление тази тенденция се запазва устойчиво, като благодари за съдействието на общината.

За доброто настроение на всички бе организирана и забавна програма с музика и танци, в която се включи и читалищния оркестър „Славяни“. Сред присъстващите бе и секретарят на читалището в Кубрат г-жа Гинка Денчева. По време на срещата се разигра и томбола с награди.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе