Как да изберете килим за детската стая?

Лесно е да се предположи, че децата и килимите не си пасват никак добре заедно. Но реалността всъщност е съвсем различна. Килимите могат да бъдат идеалната опция за подови настилки за детски спални по много различни причини – просто трябва да разберете кои са наличните възможности и какво да избягвате, когато обмисляте подобна покупка. Ето нашите съвети.

Комфорт и топлина

YouTube

Децата прекарват много време в стаите си и в по-голямата си част играят на пода, съвсем очаквано. Един хубав килим може да им помогне много, като им поддържа приятно и топло условие за забавление, вместо да седят на студен и неудобен твърд под.

Килимът не само осигурява комфорт и топлина, но и абсорбира всякакви звуци, затъмнявайки какви ли не силни шумове. Това е идеално за случаите, когато детето ви има много приятели, които си играят в стаята му. Така на малчуганите не им се налага да смущават цялата къща с писъците и смеха си, а това е много ценно за родителите, които имат спешна нужда от поне няколко часа почивка.

Цветове

Вместо да изберете любимия цвят на вашето дете, тъй като сме сигурни, че не бихте искали да си купите ярко розов килим за вкъщи, трябва да използвате практичния си ум и внимателно да помислите кой цвят ще скрие добре всички петна и маркировки. Средният тон ще прикрие всякакви белези, както и по-тъмните нюанси, но това ще промени усещането в стаята и може да я накара да изглежда по-мрачна.

Неутралният или жълтокафяв цвят има тенденция да се съчетава с обзавеждането по-лесно и ако искате да впръскате цвят наоколо, винаги можете да помислите за поставяне на такъв голям килим в центъра на пода.

Изрежете всички бримки и ресни

Артикулите като детски килими са известни със способността си за улавяне на прахови частици, алергени и дори малки предмети сред влакната. Всички други висящи орнаменти или пък ресни усложняват положението, така че прахът и други неща, които се приземяват на килима, до голяма степен остават на горната повърхност и могат лесно да се вакуумират в него. А почистването в такъв случай е много трудно, понякога дори и невъзможно без намесата на специалист.

Затова, за да помогнете на детето си да плаче от загуба на малки, сложни части от своите игри и да държите колкото се може повече прах и мръсотия извън стаята му (особено ако детето ви страда от алергии или астма), трябва да бъдете много, много внимателни.

Най-важен съвет: Ако детето ви страда тежко от алергии, винаги избирайте плътно изтъкан килим. Влакната в такъв килим всъщност отблъскват алергените, тъй като те няма за какво да се прикрепят.

Така че, ако отделите време да обмислите най-добрите варианти, няма причина детето ви да не се възползва от предимствата на уютен килим в спалнята си – точно като вас! Просто трябва да обмислите всички възможни варианти, които бихте могли да му предоставите, преди да тръгнете на пазар или да се разровите из онлайн магазините като https://www.kamko.bg/. В крайна сметка, детето ви заслужава всичко най-добро. А вие сте длъжни да му го предоставите, дори когато говорим за уж битови неща като килим в стаята му.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе