Букмейкърските брандове доминират във футболното спонсорство

Професионалният спорт е вече индустрия, която не може да оцелее без финансиране. Процесът за обслужване на един атлет изисква безумни суми, но винаги резултатът си заслужава. Целта оправдава средствата и по тази причина можем да видим редица атлети, които инвестират целия си живот за един звезден момент и точно по тази причина можем как все повече компании са готови да спонсорират атлетите.

Основната им цел е, когато дойде този момент, тяхното лого да се вижда и ако са заложили на правилния атлет, той ще остане завинаги в историята, носейки определен бранд. Спонсорството обаче идва все по-често от букмейкърски компании. Няма как да не забележим този факт, след като футболни отбори, баскетболни отбори и автомобили се брандират с най-различни лога и показват, че спортът, какъвто го познаваме, може да израства именно с тяхната подкрепа.

Ако се замислим, това е може би най-разумната колаборация, която се е случвала от много години, защото колкото по-добър е спортът, толкова по-сериозни са приходите на букмейкърите. Тяхната основна идея винаги е била да участват в създаването на високите дози спортен адреналин, на онези красиви моменти, в които всеки запалянко ще види как неговият любим отбор доминира и създава чудеса на терена.

В замяна, повече играчи правят залози и се радват не само на успехите, но и на значителни приходи, особено ако са усетили пулса на играта и познаят изхода на дадено спортно събитие. До голяма част именно играчите в тази индустрия подпомагат и развиват спорта. Разбира се, всичко опира до договорките между двете страни и условията, които се поставят, но това не е от особено значение. Днес можем да забележим, че все повече букмейкъри разкрасяват спортните екипи и в това няма нищо лошо.

Дори прекръстването на родното първенство не е изненада, защото в Англия забелязахме, как едно от първенствата някога носеше името газирана напитка, друг път беше бира. Да не забравяме, че и до днес Висшата лига на острова продължава да бъде спонсорирана от една много сериозна банка. Съответно спортът винаги привлича заможните институции. Както забелязва и Betenemy.com – сайт за професионални анализи на букмейкърите, спонсорирането е позволило на спорта да израсне по-бързо и да подобри не само спортната база, но и качеството си на игра.

 Благодарение на тях, все повече отбори се радват на добра материална база, поддържани спортни съоръжения, по-добро заплащане, възможност за по-сериозни трансферни суми и колкото се може повече награди. Ситуацията в България не е по-различна, можем да открием редица букмейкъри, които щедро отпускат финансиране за подобряването на някои от по-сериозните и гледани спортове.

Футболът, баскетболът и дори волейболът могат да се похвалят с приходи. Освен това не трябва да забравяме, че трите големи букмейкъра – Ефбет, Уинбет и бет365 са лицензирани, съответно те спонсорират български отбори, заплащат данъци и са задължени да бъдат изрядни, особено след като знаем, че във всеки един момент могат да бъдат подложени на проверки. Родният букмейкър Ефбет, който освен това вече навлиза и в пазари в чужбина, в момента финансира цели 20 отбора, като допълнително към това отпускат финанси за цялото първенство, след като са носител на лигата. Winbet спонсорира още 8 отбора от лигата, а бет365 подпомага Славия. Столичният клуб може да се похвали с много сериозни традиции и огромна част от децата в столицата са възпитаници именно на този отбор. Съответно не трябва да има изненади, когато забележим логата на букмейкърите. Това е справедлива договорка, която от една страна предлага повече емоция и спортна еуфория, а от друга по-щастливи фенове и играчи, които искат да използват максимално предлаганите възможности от букмейкърите.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе