Новият вратар в Лудогорец впечатлен от автобусa на „орлите“, определи го като мобилен апартамент

Снимка: ludogorets.com

Новият вратар на Лудогорец Кристиян Кахлина, който бе взет по спешност от бившия отбор на Валдас Дамбраускас – Горица, даде интервю пред net.hr. Той бе взет под наем от хърватския тим с опция за закупуване след края на сезона. Кахлина е рекордьор по поредни мачове без прекъсване в първенството – 151.

– Кристиян, какви са първите ви впечатления от Лудогорец?
– Пристигнах в София в понеделник, където бях три дни. Във вторник вечерта дойде целият отбор на Лудогорец, защото в сряда имахме мач за Купата срещу Царско село. След това се прибрахме в Разград. Направих няколко тренировки и съм доволен.

YouTube

-Успяхте ли да разгледате Разград?
– Честно казано, през цялото време съм на лагер, а в София бях в хотел. Правеха ми медицински прегледи, тестове, така че бях ангажиран. А и не съм дошъл тук, за да разглеждам забележителности, а за да се докажа в тези три месеца. Базата в Разград е невероятна. Реално погледнато, можете да бъдете в нея през целия ден. Чаках дълго за трансфер в клуб на толкова високо ниво, който се бори редовно за участие в групите на Шампионската лига.

– Как се стигна до трансфера ви в Лудогорец? От клуба дойдоха да ви гледат в дербито с Хайдук, където играхте страхотно, а последните 15 минути дори бяхте със счупен пръст. Вместо вас обаче българите взеха треньора Дамбраускас.
– Всичко наистина се случи бързо, в рамките на два часа. Вече бях отписал всякакъв трансфер. Дойде и онази събота, в която тренирахме за мача на следващия ден с Истра. Дори след заниманието останах за малко с Ловрич, за да тренирам допълнително и дузпи. Връщах се у дома и преди това влязох в едно магазинче, когато ми се обади Дамбраускас. След няколко минути общ разговор той ме попита дали искам да дойда в Лудогорец и, че трябва да взема решението много бързо. Аз му казах, че съм готов, защото знам, че отивам при него. Веднага след това нещата се получиха.

– Как ви посрещнаха играчите?
– Има много чужденци, каквато е и ситуацията в Горица. Тепърва предстои да се опознавам с новите си съотборници.

– Не скрихте възхищението си от базата на Лудогорец.
– Да, условията са страхотни. Клубът е сериозен, на много високо ниво. Имат и няколко играчи, които са играли в топпървенства. Играчите, които са от 6-7 години в клуба, не могат да кажат и една лоша дума. Единственият недостатък е, че Разград е в източната част на страната, а повечето отбори в елита са на запад и се пътува доста. Базата на Лудогорец разполага с 4-5 затревени терена, можете да изберете къде да тренирате. Има страхотна фитнес зала, кухня, готвач, който пътува с нас, където и да отидем. Клубът разполага с джакузи, сауна, криокамера, има стая с лазери за обучение на вратари и играчи. Автобусът е на нивото на този на Динамо Загреб и е като някакъв мобилен апартамент. Тук всеки си знае работата и му остава да мисли единствено за футбол.

– Как се разделихте с Горица?
– Много сърдечно се разделихме. Президентът Чрънко дори лично се сбогува с мен. Иначе за мен имаше и две оферти от Турция, но моят избор се спря върху Лудогорец.

Превод: „Мач Телеграф“

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе