Българският и румънският шампион не успяха да се победят в Австрия (ВИДЕО)

Снимка: ludogorets.com

Лудогорец изпусна първенеца на Румъния Клуж във втората си контрола на австрийска земя. Мачът завърши 1:1.

Лудогорец стартира силно. Още в 3-ата минута шампионите можеха да открият, но Георги Терзиев не успя да насочи топката добре след изпълнение на корнер. Румънците постепенно започнаха да поизравнят силите на терена, но 12-ата се откри отново шанс пред Лудогорец. Кешерю прескочи топката, която попадна във Вандерсон. Националът обаче стреля неточно. Последва пропуск на Сигурьонсон.

YouTube

В 18-ата румънците бяха близо до гол. Чиприан Дяк центрира, а Сестрос се оказа непокрит на втора греда. За щастие на Пад обаче той би в страничния стълб. Това се отрази добре на играчите на Лудогорец, които се ядосаха и притиснаха съперниците си. В 37-ата минута те получиха правото да изпълнят фаул пред наказателното поле. Зад топката застана Клаудиу Кешерю, който с феноменален удар се разписа за 1:0. Малко преди края на полувремето опитният голмайстор пропусна да удвои.

Втората част отново започна с превес на Лудогорец. Бърнард Текпетейн пропусна да вкара в 47-ата минута, останал сам срещу вратаря на ЧФР Клуж. Две минути пък по-късно напречната греда спаси румънците след удар на Доминик Янков. В 53-ата минута обаче комшиите успяха да изравнят, след двойно между Паун и Омрани, което завърши с точен удар на последния.

Докрая Лудогорец натискаше, но не успя да стигне до втори гол. Янков пропусна с далечен удар, а Текпетей и Митков пропиляха две изгодни положения.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе