Съвети при избор на компютър за игри

Купуването на геймърска техника е нещо стандартно, ако искаме да се насладим напълно на хобито си. Изборът на специален компютър и периферни устройства, които да свържете към него, е обусловен от определени изисквания, свързани с производителността и техническите характеристики на избрания модел, за да бъде той от максимална полза. Бюджетът е също основен критерий, а съветът на екипа от онлайн магазин Ардес е да заложите на оптимално съотношение между цена и качество. 

Какви характеристики трябва да притежава геймърският компютър

RAM, ядро, резолюция — говори ли ви нещо? Ако не, ще се наложи да проведете подробна консултация със специалист, за да се ориентирате по-лесно в пазара за компютри за игри, които са сигурна гаранция за едно вълнуващо преживяване във виртуалното пространство. Накратко, параметрите, на които е нужно да обърнете внимание при покупката на gaming техника, са именно:

YouTube

  • монитор и кутия — възпроизвеждането на графиката по време на игра не бива да е затруднено, за което има роля хубавият монитор. Той трябва да има качествена резолюция и да отговаря на потребителските нужди. Компютърната кутия на свой ред е препоръчително да бъде по-голяма, за да можете впоследствие да добавяте допълнителни компоненти и да подобрявате нейната конфигурация; 
  • оперативна памет (RAM) — 4GB е минимумът при компютрите за игри, за да няма бавно зареждане или прекъсване на играта. Ако искате перфектна производителност, заложете на 16GB RAM, за добро решение се счита още и оперативна памет от 8GB; 
  • процесор — с този параметър не бива да се правят компромиси, ако искате да използвате компютъра си за игри абсолютно безпроблемно. За да се насладите на едно уникално гейминг преживяване, изберете AMD процесор или Intel i7, като последният е подходящ за по-тежки програми; 
  • видео карта — геймърите поставят този компонент на първото място.. NVIDIA е топ решение в този случай, като и тук имате възможност да избираме – GeForce RTX 3090, GeForce RTX 3080, GeForce GTX 1070 и други.

Не забравяйте да вземете под внимание и бюджета, с който разполагате. Съветът на експертите от Ardes.bg е да не купувате емоционално и да залагате на твърде евтини решения, които са с неизвестно качество. 

Каква периферна техника е необходима за геймърския компютър

Светът на игрите е вълнуващ и интригуващ, а ние можем да му се насладим, ако разполагаме с нужната техника — подходящ компютър и периферна техника. Втората включва компоненти като гейминг мишка, клавиатура с подсветка, модерна саунд система и удобен стол, които ще ви помогнат за по-реалистично изживяване. 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе