„Работливите пчелички“ в Кубрат изготвиха красиви къщички за птици

Учениците от II-ри „б“ клас при Средно училище „Христо Ботев“ в град Кубрат, с класен ръководител Цветомира Стоянова, предприеха благородна инициатива в градския парк „Омол“ в Кубрат. Към слънчевата акция на малчуганите се включиха и техните родители, които заедно и с общи усилия, изготвиха прекрасни дървени къщички с хранилки за птици, пребиватщи и гнездящи сезонно в парка. Цветните къщички бяха поставени сред клоните от многообразието на най-различни видове дървета, с който кубратския парк се гордее и не само на регионално, но и на национално ниво.

„Идеята ни е да спомогнем размножаването на птиците, като целим тяхното разселение в парка да стане по-голямо. За децата е важно, когато идваме в парка да виждаме нашите къщички с вече нови пернати обитатели“, заяви преподавателката на второкласниците, които наричат заслужено сами себе си групичката на работливите пчелички.

YouTube

Прекрасната инициатива, разбира се, бе уважена от Общинското ръководство, начело с кмета Алкин Неби. Градоначалникът разговаря с децата и разгледа лично ръчноизработените им къщички, като проследи и тяхното монтиране, за което се погрижиха служители на Общината. Организаторите получиха поздравления също и от заместник-кметовете – Женифер Пойраз и Мирослав Йорданов.

„От името на Общинското ръководство и лично от мое име благодаря на Вас деца! Благодаря на вашите родители и на вашата любима учителка г-жа Стоянова за прекрасната идея и инициатива! Надяваме се, че все повече такива идеи ще бъдат реализирани от хора като Вас, които да полагат сърце в грижата си за природата. Нека поставим къщички из целия парк, защото птичките са много, а къщичките за тях не достигат“, заяви общинският кмет Неби, след което всички присъстващи запечатаха спомена от „зелената“ акция в лудогорския град пред обктива на Общинската информационна служба.

За птиците бе предоставена и храна в къщичките, съставена от просо, парченца плодови семена, семки и жито. Инициаторите уверяват, че ще полагат грижи за птичите домове, а също и че тази акция няма да бъде последната.

Класният ръководител, Цветомира Стоянова, благодари за съдействието и на родители, и на Община Кубрат в лицето на Алкин Неби. Днес децата дариха и пластмасови капачки, които се събират в изградената метална конструкция във формата на сърце пред централния вход на парк „Омол“ в град Кубрат. Инициаторите призоваха паркът и съграденото от децата и Общината да се пази, за да имат всички една по-чиста и приветлива среда в град Кубрат.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе