Започва приемът на курсанти и студенти в Академията на МВР

Снимка: МВР

 

Академията на МВР даде начало на кампанията по прием на курсанти и студенти за учебната 2022/2023 година.

YouTube

И тази година специалностите за образователно-квалификационна степен „бакалавър“ в двата факултета на висшето училище са: „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“, „Гранична полиция“, „Публична администрация“ и „Пожарна и аварийна безопасност“.

Магистърските програми в Академията на МВР са: „Защита на националната сигурност“, „Стратегическо ръководство и управление на сигурността и обществения ред“, „Психологично подпомагане на оперативно-издирвателната дейност“, „Публична администрация“ и „Пожарна и аварийна безопасност“.   

Кандидатите за курсанти, които подлежат на специализиран подбор,  могат да подават документи до 3 юни включително в областните дирекции на МВР по местоживеене, а за тези, които живеят в София – в Столична дирекция на вътрешните работи.

Кандидат-студентите за образователно-квалификационните степени „бакалавър“ и „магистър“ могат да подават документи до 22 юни включително.

Условията и редът за кандидатстване са публикувани в сайта на Академията (вижте тук).

На 27 и 28 април във висшето училище ще се проведе „Ден на отворените врати”, по време на който ще бъде предоставена детайлна информация относно условията за кандидатстване и за обучението в Академията, посетителите ще научат подробности за учебния процес и за част от практическите занятия на курсантите в Академията.

Желаещите да посетят висшето училище в рамките на събитието трябва да се регистрират предварително до 20 април включително. С оглед пропускателния режим на учебното заведение те трябва да бъдат пред входа на Академията в 9.00 часа.

За информация относно цялостното обучение в Академията на МВР е нужна регистрация ТУК.

Тези, които желаят да посетят факултет „Пожарна безопасност и защита на населението“, трябва да се регистрират ТУК.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе