Баскетболният сезон стартира със серия от мачове за Вълците и нови възможности децата в Разград

Баскетболният сезон стартира със серия от мачове за Вълците и нови възможности децата в Разград да играят качествен баскетбол.

Тази година клубът се състезава в държавните първенства с 12 отбора в 7 възрасти при момичета и момчета.

YouTube

Отборите до 14 години очакват да срещнат силни съперници в Елитна група Изток. В събота в Русе момичетата до 14 години показаха добра игра и отлична спортна форма, като записаха първа победа срещу традиционно труден противник – домакина Дунав Русе 2016 – с 66:46 точки. В другата Елитна група в неделя момчетата гостуваха на Берое в Стара Загора, където със силна игра във втората част на мача грабнаха победата със 71:52 точки. „И двата ни отбора в Елита победиха силни съперници от именити школи, поздравявам състезателите ни за прогреса и добрата спортна форма.

Дебют направи и най-новият отбор на „Вълци-Разград“ – юноши до 17 години. В първия си мач в петък момчетата отстъпиха на отбора на Стар баскет Варна с 83:19 точки. Във втория не можаха да се противопоставят на далеч по-опитния отбор на Шумен и загубиха със 107:25 точки.

„Благодарим на всички родители, дарители и приятели на баскетбола, които ни подкрепят и се радват на успехите ни. Специални благодарности на „Амета“ с тяхната марка „Лудогорско пиле“, заедно с които вече пета година работим, за да привличаме все повече деца от различни възрасти от целия град да играят баскетбол и да живеят активно!“

От клуба канят всички желаещи деца от 1 до 3 клас да се запишат в школите в ОУ „Васил Левски“, ОУ „Никола Икономов“,“ ОУ „И.С.Тургенев“. Добре дошли са и всички останали деца, като при желание, всеки може да се свърже с клуба във Фейсбук за уточняване на график за тренировки.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе