Кубратски спортисти с триумф на републиканско първенство по ушу

На 13 януари 2024 г., Младежки Дом в Русе бе домакин на церемонията по награждаване на победителите в Републиканското първенство по УШУ „23“. Събитието в крайдунавския град се проведе под егидата на кмета на община Русе, Пенчо Милков. Този специален момент отбеляза спортните постижения на всички медалисти от Спортен Клуб по УШУ/КУНГ ФУ/ТАЙЧИ „Калагия“ на Републиканското първенство по УШУ.

Събитието, проведено на 2 и 3 декември 2023 г. от Българската Федерация по УШУ, привлече вниманието не само с изключителните спортни постижения, но и с ентусиазма на децата от град Кубрат, които направиха своя дебют на този голям форум.

YouTube

Спортен клуб „Калагия“ се изправи на върха на успеха, класирайки се на първо място в България с общо 56 завоювани медала и 76 призови места в различни дисциплини. Техните постижения включваха традиционно ушу, спортно ушу и вълнуващи групови изпълнения.

Двама от медалистите, представящи град Кубрат, Людмил Дочев и Донитеа Великова, бяха отличени с почетни медали на Община Русе. Людмил Дочев се отличи с бронзов медал в категорията „Шао Лин Чуан“, докато Донитеа Великова спечели сребърен медал в категорията „Ветрило“.

Старши треньор Искра Бонева и главен треньор, основател на клуба Мария Неделчева, също бяха обект на признание с почетни медали и поздравителни адреси от кмета Пенчо Милков. Освен това, Мария Неделчева получи и специалната значка на Община Русе, отдавайки заслуженото признание на нейния значим принос към спорта в общината.

Кметът Милков в своето изказване изрази не само възхищението си от постигнатите спортни успехи, но отправи и благодарност към всеки участник за техния принос към обществото.

Републиканското първенство по ушу и кунг-фу се проведе в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Русенските спортисти се състезаваха в няколко възрастови категории, като за първи път участваха в турнир от такъв мащаб. По време на гала вечерта на китайските бойни изкуства децата изпълниха впечатляващи със своята прецизност групови синхрони, с което завладяха публиката в града под тепетата.

При много добра организация от домакините и спокойна атмосфера СК „КАЛАГИЯ“, Клуб по ушу към Общински младежки дом Русе и деца от УСШ Русе – воини от различни възрастови групи, почти всички за първи път стъпиха на състезателно поле от такъв мащаб. Състезателите от „Калагия“ – Тутракан и Кубрат направиха своя успешен дебют.

От ранна утрин до късна вечер „калагийци“ не излизаха от залата през двата състезателни дни.Всеки състезател участва в 4 до 7стилови категории. На Гала вечерта на китайските бойни изкуства изпълниха впечатляващи прецизни групови синхрони, без почивка.

Завладяващо, красиво, вдъхновяващо, трудно, и – победоносно! Най-важната победа – да победиш себе си!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе