Елхата в Разград грейва на 11 декември

Светлините на градската коледна елха в Разград светват на 11 декември. Това обяви днес главен експерт в дирекция „Култура, спорт и туризъм“ в община Разград Виолета Антонова. Тя съобщи още, че тази година Разград ще е с нова коледна украса, която вече поставят служители на ОП „Паркстрой“ в града.
Фасадата на Общински културен център тази година ще бъде с нова визия, с 11 300 лампички.

Коледното дърво тази година е 11-метров сребрист смърч, ще бъде украсено с нови елементи и ел.гирлянди – 12 хил. лампички и 95 светещи елемента. Около елхата ще бъде разположена светеща шейна със светещ Дядо Коледа, с 800 лампички. Площад „Момина чешма“ ще бъде украсен със светещи стрингове, увити по основните клони на три дървета с 1500 лампички. На него ще бъдат разположени още и детски кът с две къщички, светещ Дядо Коледа със светеща шейна и Коледен кът „Брезова гора“ със светещо дърво, светещ елен и брезова пейка.

YouTube

Бул. „България“ също ще има новогодишна украса със светещо пано, светеща елха до ул.“Иван Вазов“ и светещи висулки. В градинката на Следствието ще бъде поставена светеща елха със светкавици и светеща ваза, а ул.“Паркова“ ще бъде украсена с  фенери и елха. Други големи улици също ще бъдат осветени с празнични светлини – ул.“Дунав“, ул.“Васил Левски“, ул.“Странджа“ , ул.“Априлско въстание“, ул. „Св.Климент“, площада на Читалище „Развитие“, градинка с Часовниковата кула и ж.к. „Орел“.

За посрещане на празниците Община Разград подготвя три събития – „Искряща Коледа” на 11 декември, Коледен концерт на 20 декември – Игнажден и Новогодишен концерт в полунощ на 31 декември. „Искряща Коледа” е събитие озаглавено събитието по повод запалване светлините на градската коледна елха, което ще стане на 11 декември от 18.00 ч.  Светлините на градската елха ще бъдат запалени по оригинален начин със специалното участие на група „Вакали“, които ще представят своя уникален арт-проект, включващ зрелищно дръм-шоу, професионално синхронизирано със специални, сценични пироефекти. Кулминация на шоуто ще бъде именно атрактивното запалване светлините на елхата. След това ще пристигне Дядо Коледа, за да получи лично писмата на децата от Разград за желаните от тях подаръци.

На Игнажден – 20-ти декември, ще се състои Коледният концерт на Община Разград. Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа“ от Бургас ще гостува на сцената на Общински културен център.
В Новогодишната нощ на открита сцена, пред паметника на Майстор Манол, поп-рок група „Soda A’coustic” ще представят празничен концерт.
«Сода акустик» е група, която изпълнява  българска поп и рок музика с акустични аранжименти. В репертоара им влизат вечните златни, както по-стари, така и по-нови хитове на любими български групи и изпълнители. («Тангра», БТР, «Щурците», «Сигнал», Милена, «Диана Експрес», «Авеню»). Групата включва: Росен Минчев – вокал, Евгени Марков – китара и вокал и Диан Максимов – китара и вокал. Танцьори от Капански ансамбъл Разград ще поведат първото хоро за добро начало на Новата 2018 година.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе