Температурите скачат над 15 градуса

Днес ще преобладава облачно време и главно в Западна и Централна България ще има превалявания – във високите котловинни полета и в Предбалкана – от сняг, в останалите райони – от дъжд.

Значителни валежи не се очакват. Ще духа до умерен северозападен вятър и с него ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните – между 4° и 9°.

YouTube

Привечер и през нощта срещу петък вятърът ще отслабне, в повечето райони ще стихне, облачността бързо ще намалее. В петък ще има разкъсана облачност, в много райони ще бъде и почти тихо. Ще започне затопляне – максималните температури ще са между 8° и 13°, а през почивните дни и в началото на следващата седмица на места ще надхвърлят 15°.

В събота над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. В неделя и понеделник ще има по-значителни увеличения на облачността, но ще е предимно висока. В западната част на Дунавската равнина и в Горнотракийската низина ще има условия за мъгли и ниска облачност, на места ще са трайни, а дневните температури в тези райони ще остават под 10°

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе