На борда, зад граница: Доброто у българите същестува

За българите в чужбина, отчуждението или как човечността у хората все пак намира място някъде там. Това споделя Ангелина Пискова, кореспондент на БНР в Брюксел, в свой пост в социалната мрежа Facebook.

Тя пътува в самолет на път за Брюксел, когато се случва нещо, което преобръща представите й за сънародниците ни зад граница.

YouTube

„В самолета на път за Брюксел се случи нещо, което напълно разби представите ми, че българите в чужбина се изяждаме един друг“, започва своя разказ Пискова.

След това продължава, запознавайки ни с неприятен инцидент, свързан с момиче, което припада на борда.

„Момичето, което седеше до мен, припадна. Повярвайте, наистина се уплаших – главата й клюмна на рамото ми, цялата пожълтя, а устните й посиняха“, уточнява Ангелина Пискова.
„Извиках и буквално скочи целият самолет (пълен изключително с българи). Веднага се намериха лекари, които да я прегледат, други хора я завиха, трети й предложиха да не лети за Лондон, който беше крайната й дестинация, а да преспи у тях в Брюксел“, разказва положителните си впечатления от реакциите на хората на борда още тя, като не пропуска да отбележи и професионалното, и човешко отношение от страна на екипажа на „България еър“.

„Колкото до действията на екипажа на „България еър“, мога да говоря само със суперлативи – подходиха и професионално, и човешки. Осигуриха й лекар на летището, а командирът беше готов да приземи самолета и по-рано, ако нещата тръгнеха зле“, пише още Пискова и завършва: „Върна ми се вярата в доброто!“

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе