Microsoft се отказва от Excel

Три популярни уеб-портала едновременно съобщиха, че през 2018 година Microsoft ще се откаже от приложението Excel и ще предложи на потребителите много по-удобни и съвременни услуги.

Софтуерният гигант се решава на това, понеже с всяка изминала година популярността на това приложение пада, а едновременно с това се появяват нови онлайн услуги, позволяващи много по-бърза и по-комфортна работа, пише Kaldata.com.

YouTube

От използването на Excel вече се отказаха Adobe, веригата ресторанти P.F. Chang’s China Bistro, както и компанията ABM Industries, занимаваща се с управление на инфраструктурата. Тези компании вече използват по-съвременни среди за работа с електронни таблици. С отказа от един от своите най-популярни продукти, Microsoft възнамерява да прехвърли всички потребители от Excel към офисния пакет Office 365.

Microsoft Office 365 е същият офис, но изцяло съвместим с редица допълнителни уеб-услуги и инструменти. Потребителите на Microsoft Office 365 имат достъп до фирмените приложения Word , Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher, Access, InfoPath, Skype за бизнеса и електронна поща.

И още, съвсем скоро се очаква излизането на новия офис пакет Microsoft Office 2019, в който според тази информация, приложението Excel няма да е включено.

Източник: Kaldata.com

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе