Турци ползват българки за „билет” към Европа

Все повече нашенки се превръщат в „билет” за турци към Европа.

Граждани на южната ни съседка сключват брак с жени с българско поданство, като в голяма част от случаите целта е мъжете да се сдобият с български документи, които да им отворят пътя към страните от Европейския съюз.

YouTube

Това разкриха за всекидневника „24х7 Родопи” юристи, чиито услуги са били ползвани за прекратяване на по-късен етап на фиктивното съвместно съжителство, скрепено по закон с подписите на двамата „влюбени”.

„Ожених се за туркиня с български паспорт, за да мога да получа документи при легализиране на брака в България. Целта ми бе да мога безпроблемно да работя в Западна Европа”, обяснява Осман, възползвал се от възможността за БГ билет за ЕС.

Много от жените дори не подозират намеренията на съпрузите си.

Такъв е и случаят на нашенка, която отворила пътя на турчин към Обединеното кралство, който обаче изоставил изгората си няколко месеца след сключването на брака помежду им. Ведно с БГ документите си, мъжът се сдобил и с две деца, които носили неговите имена, без да той дори да е консумирал брака си. И.Г. оспори бащинството в съда в Кърджали, където разкри и схемата „Европа е отворена”. Турският гражданин сключил брак с кърджалийката в Турция.

След като легализирали подписите и в България, а мъжът се сдобил с български документи, той „драснал” към Лондон. Разбирайки истинските му намерения съпругата му пък се прибрала при семейството си в Кърджалийско. Тя заживяла с друг мъж, а след няколко години им се родили две деца. Поради факта, че развод така и не бил направен, малчуганите били записани на името на фиктивния съпруг. И.Г. също намерил своя половинка в Англия, но когато поискал развод, всъщност разбрал, че освен БГ паспорта през годините се сдобил и с две деца. И.Г. оспори бащинството в съда, а след направени ДНК анализи магистратите край Арда освободиха турския гражданин от бащински ангажимент.

Източник: 24rodopi.com

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе