Девойките на село губят девствеността си преди гражданките

В селските райони момичетата започват да правят секс около година по-рано от въстаничките си от големите градове.

Това сочат данни, събрани от американския Център за контрол и превенция на заболяванията (CDC) по време на мащабно проучване.

YouTube

Момичетата, които живеят в селата или много малки провинциални градчета, губят девствеността си средно на 16,6 години, а момичетата от градовете — на 17.4 години.

Изследването, в което са участвали над 10 хиляди американски жени на възраст между 18 и 44 години, показва, че много повече момичетата от село, са правили секс за пръв път преди 16-тата си година, в сравнение с онези, които живеят в града.

Данните опровергават широко разпространеното убеждение, че момичетата от селските райони, за разлика от градските, са по-малко склонни да правят предбрачен секс, заради по-силните си религиозни убеждения и възпитание. Оказва се, че на 18 години, сексуален живот вече водят 80% от момичетата в провинцията, докато в градските райони те са само 68%.

Отрасналите на село момичета е по-вероятно да се оженят и да имат деца, отколкото тези в големия град.

Данните показват още, че 25% от жените в селските райони раждат по три или повече деца, а жените в градските райони, за които се отнася този показател са 19%. Разлика има и в графата: „никога не съм раждала“, като в градовете на този показател отговарят около 42 % от жените, а в селата — 30%.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе