Съседи принудиха мислещ за природата мъж да продаде електромобила си

Завистливи съседи принудиха собственик на Nissan Leaf да го продаде, защото заемал точно определено място на паркинга пред кооперацията, където да го зарежда. Игор Григориевич от руския град Красноярск решил да се откаже от електромобила заради ежедневните разправии с комшиите, които изобщо не споделяли ентусиазма му от ниските експлоатационни разходи, разказва „За Рулом“, цитирано от Факти бг. 

YouTube

Игор купил употребявания Leaf на търг за 350 000 рубли (€5 075). С доставката, инсталирането на задължителната за Русия навигационна система ГЛОНАСС и съпътстващите разходи цената на електромобила се закръглила на 500 000 рубли (€7 250), но въпреки това гордият собственик бил доволен от придобивката си. 


За да зарежда батерията, сръчният мъж изтеглил кабел от апартамента си на 12 етаж. Оформил паркомястото с преграда, на която закачил бележка с извинение и молба към съседите да не го заемат, тъй като автомобилът му не може да се зарежда другаде в целия Красноярск, където няма нито една зарядна станция. 

Проблемите на Игор започнали, когато публикувал в интернет обзор на Leaf, озаглавен „Харча седем пъти по-малко за колата“. Завалели жалби от съседите и в крайна сметка мъжът бил задължен да демонтира съоръжението едва 2 седмици след покупката. 

В крайна сметка Игор трябвало да продаде спешно електромобила си с 10% загуба. С парите си купил Toyota Prius, която не се нуждае от контакт за зареждане на батериите. 

Източник: fakti.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе