Лудогорец представи Якуб Швиерчок

© ludogorets.com

Часове, след като подписа своя договор в София, Якуб Швиерчок официално бе представен като футболист на Лудогорец на лагера в Турция. Директорът направление „Спортна администрация“ в клуба Георги Караманджуков връчи фланелката с номер 70 на Швиерчок, като му пожела успех, здраве и много голове с екипа на шесткратния шампион. Минути по-късно нападателят даде кратко интервю за официалния сайт на Лудогорец.

– Якуб, добре дошъл в Лудогорец. Какви са първите Ви впечатления от клуба?

YouTube

– Отлични. Познавам този отбор. Гледал съм няколко мача в Шампионската лига. Моят сънародник Яцек Горалски ми е разказвал също за тима. В Заглембе още играе Любомир Гулдан, който е бил в Лудогорец и пази много добри спомени. От него знам за първите години на Лудогорец и първата титла. Срещнах се с ръководството на клуба – със собственика, със спортния директор. Впечатлен съм от тяхното отношение към мен и отбора.

– Гледал сте мачове на Лудогорец. Как виждате сегашния състав?

– Лудогорец няма конкуренция в България през последните години. Знам, че в тима играят доста технични футболисти, което е добре за мен. За един нападател е много важно хората около него да имат класа. Тогава за всички е по-лесно. Вярвам, че лесно ще се сработим. Сега за мен е най-важно да се концентрирам в подготовката, за да бъда във форма за официалните мачове.

– Каква цел си поставяте в Лудогорец?

– Искам да помогна на отбора да стане шампион за седми път и да се представи достойно в мачовете с Милан.

– Как гледате на възможността да се изправите срещу един от най-великите италиански отбори?

– Това е вълнуващо. За всеки футболист е чест да играе срещу такива отбори. Аз не правя изключение. Щастлив съм, че ще имам шанс да играя в евротурнирите на такова ниво срещу подобен съперник.

– Това не е първия Ви трансфер в чужбина. Бил сте в германския Кайзерслаутерн.

– Да, но в Германия просто се случиха доста неща за кратко време, които ми попречиха да развия кариерата си. Трима треньора се смениха в периода, в който играех за Кайзерслаутерн. Получих и контузия, която ми попречи много. В Германия не успях да се наложа, но сега отново получавам шанс за изява в чужбина. Вярвам, че този път ще успея.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе