Студ и сняг цяла седмица

Сняг, студ, ледове и минусови температури ще обхващат страната през цялата седмица. За днес беше обявен оранжев код за опасно време в 19 области в страната заради силен вятър и снеговалежи.

„Предстои ни зимна седмица, която започва бурно със снеговалежи в почти цялата страна. По-обилни ще бъдат те в Северна България и в планините, като в Дунавската равнина има условия за виелици и навявания. Заради лошото време ще има затруднения по пътищата, така че шофьорите трябва да внимават. Температурите утре ще бъдат от -1 до +3-4 градуса“, твърди пред „Труд“ синоптикът Симеон Матев.

YouTube

По думите му застудяването ще продължи и във вторник, но вятърът ще отслабне и снеговалежи вече няма да има. Въпреки това ще остане студено, с максимални температури от минус 3 до плюс 2 градуса.

„В сряда ще бъде предимно слънчево, временни заоблачавания ще има над Западна България. Минималните температури сутринта ще бъдат от -10 до -5 градуса, а през деня, както във вторник“, каза още Матев.

Синоптикът уточнява, че в четвъртък утрото ще бъде най-студено за цялата седмица. Минималните температури се очакват да бъдат от -8 до -12 градуса, до -15 в котловините.

„В петък също ще остане слънчево, но температурите ще бъдат малко по-високи от четвъртък – сутринта между -5 и -10 градуса, а следобед максимални между 3 и 8“, допълва Матев.

Източник: Труд

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе