Увеличение на заплатите на МВР от 1 март

Проект на наредба, с която се променят основните възнаграждения в системата, бе публикуван на сайта вътрешното министерство, след като премиерът отпусна още 100 млн. лв. за заплати на полицаите.

Срокът за обществено обсъждане на наредбата е съкратен на 14 дни, а не както е по закон – 30 дни, тъй като от МВР твърдят, че увеличението е много необходимо.

YouTube

Основните заплати ще се увеличат с около 80 лв. Така най-ниското възнаграждение за полицейска длъжност ще стане 798 лв. Такава заплата ще получават полицаите, пожарникарите и катаджиите със средно образование.

Кварталните полицаи, както и част от патрулиращите, ще взимат малко над 1000 лв. Началниците в районните управления ще взимат 1259 лв., а директорите на областните поделения на МВР ще са с основна заплата от 1545 лв. до 1623 лв.,  шефът на СДВР ще получава 1695 лв.

По-високи заплати получават и висшето ръководство на МВР – главният секретар и заместникът му ще получават съответно по 2247 лв. и 2029 лв.

Увеличение ще има и за членовете на политическия кабинет на министъра, както и на дминистративния персонал в системата на МВР, а всички държавни служители в системата вземат и допълнително възнаграждение на всеки три месеца.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе