Новите камери снимат по трима наведнъж

Снимка: Силистра днес

По трима нарушители наведнъж ще могат да запечатват новите 28 камери на КАТ, пише в днешния си брой „Телеграф“, позовавайки се на информация от Пътна полиция.

Новите уреди ще следят от всякакви странни пътни участъци като завои и кръстовища, където досега не е имало начин да спре патрулка или да се монтира стационарна камера. Наблизо ще има кола на полицията, а работата на униформените ще е да охраняват всеки уред и да го местят от едно място на друго. Периметърът й на действие е до 600 метра и е с вградено разпознаване на регистрационните номера.

YouTube

Триногите, както ги наричат катаджиите, си имат собствено захранване. За всеки случай имат допълнително оборудване, с което да се зареждат чрез акумулатора на патрулката. Дори шофьор да разполага с антирадар в колата си, въпреки че е забранено от закона, той няма да влияе по никакъв начин на работата на камерите и няма да може да ги заглуши. Същото се отнася и за радар детекторите, чиято цел е да подсказват, ако има контрол за скорост. Те няма да подават сигнал на шофьора, ако са в обсега на една от 28-те камери, твърдят катаджиите.

За да работят без грешка с модерните камери, в момента служителите от всеки сектор „Видеоконтрол“ в отделите на КАТ са на обучение. Когато то приключи през февруари, уредите ще бъдат представени официално от ръководството на МВР и ще започнат да снимат нарушители.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе