Валентин Василев поднесе венец в с. Топчии по повод 140 години от Освобождението

Kметът на Община Разград бе гост на село Топчии, където се проведе тържествено отбелязване на 140-годишнината от Освобождението на селото.

Кметът на селото Мирена Симова представи останалите гости на тържеството: Евгени Драганов – зам.областен управител, Михаил Тодоров – главен секретар на област Разград, Нели Добрева – секретар на Община Разград, представители на Областен съюз на ветераните от запаса и резерва.

YouTube

В поздрава си към жителите и гостите на Топчии кметът на Община Разград д-р Валентин Василев каза, че много жертви са паднали, много рани са останали след бойните действия. С много героизъм и с много мъка е извоювана тази свобода. Той пожела на жителите на селото да са все така трудолюбиви, упорити и отговорни, а също и много нови надежди за просперитет и успех.

Празничната програма продължи с песни и танци от ДГ „Гълъбче“ , група за автентичен фолклор към НЧ „Просвета 1895“ и танцова група „Топчийски искри“. Поздравителен адрес бе получен от Генералното консулство на Русия в Русе.

Всички жители и гости минаха в празнично шествие до паметника на загиналите герои за Освобождението, където бяха положени венци и цветя в знак на признателност.

 

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе