Двама младежи започнаха работа по програма „Старт на кариерата“

© Областна администрация - Разград

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен пожела успех на двама младежи, които днес започнаха работа в Областна администрация-Разград по програма „Старт на кариерата“.

Седем бяха кандидатите за двете обявени работни места в Областна администрация-Разград. След интервюта, проведени от тричленна комисия, на първите места бяха класирани Гюлбен Сабриева и Димитър Генов, които през следващите 9 месеца ще имат шанс да трупат стаж и опит в Областна администрация-Разград.

YouTube

Гюлбен Сабриева е от Разград, завършила е «Приложна лингвистика с руски и турски език» в ШУ „Еп. Константин Преславски“, тя ще работи в дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“. Димитър Генов е на 25 години, от Исперих, завършил е „Право“ в Югозападния университет в Благоевград. Той ще работи в дирекция „Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността“.

Г-н Хюсмен приветства двамата младежи, пожела им успех на новото им поприще, както и да се представят така през следващите месеци, че когато изтече програмата „Старт на кариерата“ да получат предложение да продължат работата си в държавната администрация.

Програмата „Старт на кариерата“ дава шанс на млади висшисти да започнат работа и да натрупат стаж и опит по своята специалност. Те трябва да са регистрирани в бюрата по труда, да са на възраст до 29 години и да не са работили по придобитата от висшето образование специалност. Одобрените младежи получават по програмата заплати в продължение на 9 месеца.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе