5-те най-вредни навика, влияещи на състоянието на автомобила

1. Неспазване на сроковете за обслужване

Съвременните автомобили трябва да преминават за проверка през сервиза редовно, за да може по-рано да бъдат открити евентуални проблеми, които съответно ще доведат и до сериозни повреди. Много собственици игнорират това правило и това по-късно води до проблеми, които понякога са доста големи.

2. Игнориране на предупрежденията

YouTube

Гояма част от повредните в даден автомобил сами сигнализират на собственика си. Това най-често става със светване на контролна лампичка на приборния панел. Собственикът обаче често не им обръща внимание, вместо веднага да се обърне към специалист.

3. Неправилна работа с трансмисията

Една от най-често разпространените грешки на водачите на автомобили е работата със скоростната кутия. Някои шофьори не се правят труда да натиска докрай съединителя или пък сменят предавките в неправилния момент. А скоростната кутия е един от най-скъпите агрегати във всеки автомобил.

4. Рязко ускорение и спиране

Също доста разпространена грешка, която мнозина правят зад волана. Рязкото ускорение или спиране максимално натоварва практически всички основни агрегати и системи на превозното средство. Това съответно ги изхабява по-бързо и те излизат от строя, като се нуждаят от зямана или много скъп ремонт.

5. Използване на неподходящи гуми

Последната от основните грешки, посочени от експерти, е ненавременната смяна на гумите. Особено при зимни условия това често води до попадането в инциденти на пътя, които понякога могат да струват не само поражения по автомобила, но и човешки живот.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе