Започна записването за „Великденски крос 2018“

Зелена стъпка кани всеки желаещ да се включи във Великденски крос – Разград 2018.

Спортната проява се провежда за пета поредна година в събота преди Великден. 5-километровата дистанция може да се бяга както индивидуално, така и отборно като щафета. Състезанието е предназначено за спортуващи с различно ниво на подготовка от напълно начинаещи до напреднали и професионалисти.

YouTube

Подробности:

Старт: 7 април 2018 г., 10:00 часа. Участниците трябва да се явят не по-късно от 9:15 часа за получаване на стартови номера.

Дисциплини:

Крос – индивидуално бягане по трасе с дължина 5 километра.

Щафетно бягане – всеки отбор се състои от петима състезатели, като всеки от тях бяга по една обиколка от един километър. Във всеки отбор трябва да има поне една жена. Щафетата се препредава от един състезател на друг.

Контролно време за двете дисциплини – 55 минути.

Старт/финал: Площад “България” в град Разград, център на града, намира се между площад „Ларго“ и джамията „Ибрахим Паша“, координати 43°31’30.00″С, 26°31’24.00″И;

Трасе на 5 км крос: Старт от площад „България“, продължение по бул. „България“ в посока изток. Остър ляв завой при достигане края на пешеходната зона и продължаване по ул. „Св. св. Кирил и Методий“, която ще бъде затворена за движение на автомобили. При достигане на улица „Иван Вазов“, състезаващите се на 5 километра завиват вдясно, пресичат реката по пешеходния мост, продължава напред, завиват вдясно по улица „Дунав“, достигат „Паркова“ и продължават по нея към Градски парк Разград. Влизат в парка, където изминават почти цялото трасе от 2.5 километра на неделното бягане с въртене по посоката на часовниковата стрелка. Следва връщане отново по „Паркова“, „Дунав“, „Иван Вазов“, завой вдясно по „Св. св. Кирил и Методий“, напред покрай Художествената галерия, площад „Независимост“, покрай сградата на драматичен театър „Антон Страшимиров“. При часовниковата кула трасето завива на юг по улица „Искър“. След преминаване покрай Момина чешма и излизане на бул. „България“, трасето завива вляво и достига мястото на старта, който се явява и финал.

Трасе на щафетата: Старт от площад „България“, продължение по бул. „България“ в посока изток. След достигане края на пешеходната зона се прави остър ляв завой и се продължава по ул. „Св. св. Кирил и Методий“, която ще бъде затворена за движение на автомобили. Маршрутът продължава право напред покрай художествената галерия, след това по площад „Независимост“, покрай сградата на драматичен театър „Антон Страшимиров“. При часовниковата кула трасето завива на юг, отново покрай сградата на драматичния театър, по улица „Искър“, която ще бъде затворена за автомобили. След преминаване покрай Момина чешма и излизане на бул. „България“, трасето завива на ляво (отново по бул. „България“) и достига мястото на старта, който се явява и финал.

Маркировка: Маркировъчна лента, указателни стрелки;

Заявка на участие и такса: Регистрацията ще стартира на 1 февруари и затваря на 5 април в 24 часа.

Без такса за участие, безплатно.

Стартов номер: Всеки регистриран и заявил участие за състезанието, ще получи безплатно своя стартов номер в деня на бягането между 9:00 и 9:45 на старт/финала, заедно с безопасни игли за закрепване.

Подкрепителен пункт: На финала – включващ вода и плодове;

Награди:

  • Награди за първите три места на 5 км крос;
  • Награди за първите три места в щафетата;
  • Награди, раздавани с томбола между завършилите.

Награждаване: От 11:00 часа.

Съпътстваща програма: Музикални изпълнения на живо;

В допълнение:

  • Линейка с медицински екип на старт/финала;
  • Място за багаж без ценности;
  • Тоалетни.

С подкрепата на:

Община Разград, ПФК Лудогорец

Повече информация може да откриете във facebook събитието или на сайта на Зелена стъпка – http://green-foot.net/bg/site/competition?id=20

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе