10 причини да посетите Гърция

1. Времето

YouTube

Климатът в Гърция е влажен средиземноморски и ако не сте любители на топлото време, това определено не е вашата дестинация. Температурите през лятото често надвишават 40 градуса по Целзий и местните избягват да излизат навън. Но ако харесвате слънце, този климат е идеален за плуване и плажуване.
2. Плажовете
Плажовете в Гърция са известни по целия свят със своите девствени пясъци, което ги прави предпочитани от редица чуждестранни туристи. Това обаче вече не е съвсем така и голяма част от тях през последните години са пълни с хора. Не е сигурно, че ще заварите идилията, която си представяте.
3. Храната
Вкусното месо в гирусите, местният зехтин и фета сиренето, са част от продуктите, които можете да опитате там. Но това достатъчно ли е за една „вкусна“ почивка?
4. Нощният живот
Нощният живот е Гърция е различен. Не за всеки турист той е предпочитан и забавен, особено типичните за страната бозуки барове, в които се свири жива музика с традиционни гръцки инструменти и се хвърлят цветя.
5. История
Гърция е известна в цял свят с богатата си история и стотиците древни храмове и руини. Но те са подходящи предимно за хора, които харесват археологията и културата. Някои от храмовете са добре запазени, а други са просто едно празно пространство, с малко останали руини.
6. Гръцката музика и танци
Танцуване в кръг, хванати за ръце и слушайки традиционни гръцки инструменти. Музиката и танците са красиви и атрактивни, но определено няма да се харесат на всеки. Разбира се има и барове с модерна музика, за хората, които ще се отегчат след първия час, тъй като не владеят гръцките танци.
7. Гръцките острови
Те са една от най-съблазнителните причини да посетите тази страна. Островите на Егейско и Йонийско море са любима дестинация за лятна почива с техните райски плажове. Те обаче са силна сеизмична зона и почти всяка седмица има земетресения. Тази година част от островите бяха залети от големи наводнения, а мощните бури са ежедневие.
8. Акрополът
Това е една от най-емблематичните забележителности в света. Истината обаче е, че тя трябва да се избягва, освен ако не искате да прекарате един ден чудейки се на един шедьовър на древността. Бихте ли искали това?
9. Миконос
Миконос е един от най-известните острови в Гърция. Той е популярен най-вече с нощния си живот и купоните до сутринта. Боядисаните в бяло сгради отвличат вниманието на посетителите и не успяват да се насладят на красивата природа, освен ако не се разходят из по-девствената част на острова.
10. Санторини
Кой не е чувал за най-красивите залези в света? Те могат да се видят на остров Санторини, който също предлага красиви гледки и бяла приказка. Природата тук също не се забелязва особено, но на фона на тези красиви залези, дали ще забележите това?

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе