МВР: Не пътувайте в Североизточна България!

© api.bg, архив

Усложнена е обстановката в областите Русе, Добрич, Разград и Силистра, и в област Бургас, съобщиха от МВР за обстановката в страната към 12:30 часа.

Заради силен снеговалеж, бурен вятър и снегонавявания временно е спряно движението по АМ „Тракия“ в участъка от Ямбол – Бургас. Обходният маршрут за МПС до 12 т по направление Ямбол – Бургас е път I-6 Петолъчката – Карнобат – Айтос – Бургас и обратно. Обходният маршрут за МПС над 12 т по направление Ямбол – Бургас е по път I-7 Ямбол – Елхово и по път II-79 Елхово – Болярово – Средец – Бургас.

YouTube

Подбалканският път I-6 е затворен за всички МПС на територията на област Стара Загора – в отсечката от Мъглиж до Гурково. Обходният маршрут е през Стара Загора – Нова Загора – Гурково. Ограничено е движението на МПС над 12 т по първокласния път I-6 от Твърдица до Бургас.

Без ограничение е пътуването по автомагистралите „Хемус“, „Струма“, „Люлин“ и „Марица“.

Апел към шофьорите: Не предприемайте пътуване в Северозточна България и Бургаска област, ако това не е наложително. При възникнала необходимост тръгвайте на път със заредени резервоари на автомобилите, с течност за чистачки, подходящи гуми и вериги на разположение. Шофирайте със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“.

Блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Проходът на Републиката е отворен за всички превозни средства. Затворени за всички МПС са проходите „Троянски“, „Дюлински“ и „Обзорски“. За МПС над 12 тона е ограничено движението през проходите „Ришки“, „Котленски”, „Айтоски“, „Петрохан“ и „Шипка“, а за камионите над 12 т с ремаркета и полуремаркета през „Печинско“, „Превала“ и „Рожен“.

През „Твърдишки“ и „Вратник“ е ограничено движението на МПС над 10 т. В област Добрич заради силния снеговалеж, вятър и снегонавявания е спряно движението на всички превозни средства по път I-9 Дуранкулак – Варна. На територията на област Варна е ограничено движението на МПС над 12 тона по път I-9 Старо Оряхово – Обзор и по път II-29 Варна – Добрич. За всички МПС е спрямо преминаването по третокласния път III-2901 от Аксаковска панорама до Суворово и по път III-2902 от Аксаковска панорама до Кичево.

Поради обилния снеговалеж, силния вятър и снегонавявания временно е ограничено движението на МПС над 12 тона по път I-5 Русе – Бяла. Отсечката се почиства от 15 машини и от роторен снегорин.

Дунав мост при Русе е затворен за МПС над 12 т поради усложнените метеорологични условия на територията на Румъния и поради това се спира движението на превозните средства над 12 т, пътуващи към ГКПП Дунав мост – Русе.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе