Кубрат Пулев: Националният химн е маслото за моето сърце!

Снимка: bTV

Кубрат и Тервел Пулеви са символ за патриотизъм. В момента те са в Чикаго, където навръх 3 март Тервел постигна осмата си поредна победа на професионалния ринг.

Дни преди да замине за Ветровития град, Кобрата даде интервю по случай 140 години от Освобождението на България, предаде bTV.

YouTube

Патриотичният дух не е просто един урок, а едно цялостно възпитание, цялостна линия. Той се пренася, той се предава„, каза Кубрат.

В известна степен името определя живота на човека. Така го чувствам със сърцето и душата си. Това ми е любовта към България, към българския народ. Може би е от името, може би е не само от това, което са ме учили… може би е в поколенията. Баща ми е от с. Баня, Пловдивско и моите прадеди са едни от най-големите революционери.“

Когато бяхме малки се срамувахме от имената ни, никой не се казваше така и всички деца ни се подиграваха и ни се смееха. На по-късен етап, вече чак на 18 години, започнах да оценявам като някой каже Кубрат. До такава степен не вярваме в себе си и не ценим историята си. В България ще бъде все по-хубаво и по-хубаво. В момента все още е трудно, но България много ще разцъфне в следващите 10, 15, 20 години.„, убеден е професионалният боксьор.

Националният химн е най-великото нещо, моята награда. Когато след победа ми вдигнат ръката, когато излизам на ринга и слушам химна, това е моята мотивация, това е моята сила. Маслото за моето сърце.„, с гордост добавя Кобрата.

По повод 3 март и 140 години от Освобождението на България, по-големият от братя Пулеви отправи следното послание:

„Пожелавам на всички българи да бъдат патриоти не само на 3 март. Да водят децата си дали на Шипка, дали някъде другаде по този повод. Да им обръщат повече внимание. Да сте живи и здрави!“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе