Слави Трифонов: Законът ли е по-важен от живота на твоето дете?

Телевизионният водещ Слави Трифонов обяви категоричната си подкрепа към д-р Иван Димитров, арестуван за убийството на крадец рецидивист, нахлул в дома му. Трифонов публикува позицията си на личния си профил във Фейсбук.

Това, което мисля, съм го казал преди повече от 2 години„, написа водещият, като постна откъс от видеозапис на свое изявление пред пълна аудитория с млади хора. 

YouTube

В подкрепа на д-р Димитров

Изразявам категоричната си подкрепа към пловдивския д-р Иван Димитров, арестуван за убийството на крадеца рецидивист, нахлул в дома му! Това, което мисля съм го казал преди повече от 2 години. Вижте:

Публикувахте от Слави Т. Трифонов в 4 март 2018 г.

 

Това се случва на всички. Ние живеем в такава държава. Нали излязоха с едно изявление – между 3 и 5 процента хващат такива, които са обрали…Представете си каква полиция имаме, каква съдебна система. Пет процента от тези, които са обрали, ги хващат. И какво трябва да направиш? Спиш си, да не дава Господ, и виждаш, че двама са влезли да обират. И какво ще му кажеш на крадеца – моля те, напусни! Моля те, тук съм аз и детето ми. Моля те, махни се оттук! Трябва да го гръмнеш веднага, бе!„. 

От публиката апострофират водещия, че нямаш право по закон да убиеш нападателя. Това предизвика още по-гневната реакция на Трифонов:

Ми тогава да те утрепат и теб и детето ти ли? Ще гледаш като зрител ли? Какво значи нямам право? Имаш право! Има първи закон – важен е животът ти и животът на твоите близки. След това е другият закон. Това ли ще спазваш – закона? Ще гледаш детето ти и другите ти близки…Как може да ми говорите така? Какъв закон?! Над закона първо е моралът! Законът ли е по-важен от живота на твоето дете, от живота на жена ти и от твоя живот? Направете си закон, както е в Америка – влезе ли ти в къщата – гърмиш„. 

Рентгенологът д-р Иван Димитров бе задържан за 72 часа, след като на 2 март край сградата на Областната администрация в Пловдив бе открито тялото на Георги Джевизов – крадец-рецидивист, известен с прякора си Плъха. 

По-късно стана ясно, че Плъха, заедно със свой съучастник, влезли в жилището на семейство Димитрови, за да крадат. В апартамента били съпругата и двете деца на рентгенолога. Лекарят обаче се събудил, а Джевизов го намушкал с нож. Тогава д-р Димитров стрелял един път по него. Крадецът побягнал, но на улицата издъхнал. Куршумът попаднал в областта на сърцето. 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе