Ето какво да не правим, когато сме гладни

Вижте няколко специални съвета за това, какво да не правим на гладен стомах:

Голяма грешка е да преговаряте с гладен човек, не можете да го спечелите за каузата си! Гладът е отрицателна емоция, „хормоните на щастието” са около нулата. Гладният човек е нервен, кисел, избухлив, раздразнителен. Неслучайно бизнес срещите се провеждат в ресторант след приятно хапване.

YouTube

Храносмилателната система се нарича втори мозък, в нея също се произвеждат ендорфини, отговорни за доброто настроение. Семейните скандали, когато някой е гладен са неизбежни! Децата трудно контролират емоциите и е груба грешка да ги поучавате или да искате обяснения за грешни решения, ако са гладни.

Ако и двете страни са гладни, тогава положението излиза извън контрол. Семейните проблеми се решават най-добре на маса след приятно хапване. Ще се изненадате колко сговорчиви са и деца, и възрастни.

Пазаруването на гладен стомах ще ви докара големи беди. Очите на глада са големи, купувате каквото видите, дори храни, които не са ви любими, всичко ви се яде. Резултатът – необосновани финансови разходи и преяждане.

Пиенето на кафе на гладно може да доведе до сериозни проблеми при някои хора. Кафето стимулира производството на солна киселина, която е агресивна към стомашната лигавица и повишава киселинността на стомашния сок.

Кофеинът предизвиква релаксация на долния езофагиален сфинктер, което обуславя връщането на стомашно съдържимо към хранопровода.

Това води до гастроезофагиален рефлукс, чиито признаци са парене и болка зад гръдната кост, оригване, киселини, кашлица през нощта. Ако все пак навикът да се пие сутрин кафе на гладно надвие, нека да е поне с малко мляко.

Алкохол на гладно е сигурна гаранция за бързо напиване. Алкохолът бързо се разпространява в кръвта и причинява разширени кръвоносни съдове. Народната мъдрост за мезенето при пиенето не е случайна.

Лекарства на гладен стома също могат да причинят неприятности.

Най-много дразнят стомашната лигавица НСПВ (нестероидните противовъзпалителни) медикаменти – аспирин, ибупрофен и др.

Това правило не се отнася за всички лекарства, някои се усвояват по-добре на гладно, така, че четете листовките.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе