Кметът откри първата регионална среща на социалните услуги в Община Разград

Днес (16 март) в хотел „Cartoon“ кметът на Община Разград д-р Валентин Василев откри форум „Първа регионална среща на социалните услуги в Община Разград. Партньорство между държавната и местна власт при предоставянето на социални услуги и подкрепа престижа на социалните работници“. Събитието бележи откриване на седмицата на Социалната работа в Община Разград, във връзка със Световния Ден на социалната работа и социалния работник 2018 г.

    В срещата участваха Георги Георгиев – Председател на Национален алианс за социална отговорност (НАСО), областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен, заместник областният управител Евгени Драганов, зам.-кметът на Община Разград Ердинч Хасанов, председателят на Общински съвет – Разград Стоян Ненчев, общински съветници от Община Разград, представители от държавната администрация, кметове и заместник-кметове на общини от област Разград, Шумен, Търговище и Русе, ръководители на социални институции и организации.

YouTube

    Необходимостта от такива срещи, от събития, които популяризират работата на социалните работници е голяма. В обществото ни малко се знае за същността на професията на социалния работник. Човек не си дава сметка за нуждата от социална работа, докато не му се наложи. Тя  остава незабележима за хората, които не засяга пряко, но е особено отговорна, трудна и необходима. Затова изисква уважение и признание. Трябва да си изключителен човек и да носиш в себе си грижата, състраданието, за да си добър социален работник, каза в приветствието си кметът д-р Валентин Василев.

    За трета поредна година Община Разград чества Деня на социалния работник с богата програма. Много общини в страната са почерпили от примера на Община Разград и също ще имат редица инициативи свързани със социалните услуги през следващата седмица, каза в приветствието си Председателят на НАСО Георги Георгиев.

    Община Разград има отлично работеща  система от социални услуги, чрез които реализира социална политика, насочена към хора в неравностойно положение. Преди две години услугите  бяха 9, а сега са 17, подчерта зам.-кметът Ердинч Хасанов.

    Във фоайето на хотел „Cartoon“ бе експонирана изложба с изделия, ръчно изработени от потребители на социални услуги в Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе