Предстоят ремонтни дейности по цялата пътна мрежа на България

Ежедневно се извършват текущи ремонтни дейности по републиканските пътища, за да се подобри състоянието на пътната мрежа.

Днес със студена асфалтова смес бяха изпълнявани дейности на АМ „Тракия“ на територията на областите София и Пловдив, на АМ „Хемус“ в Софийска област, път I-1 в област Враца и др.

YouTube

По разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов изиска от директорите на областните пътни управления да се работи постоянно в зависимост от метеорологичните условия и приоритетно да се изкърпват неравностите по автомагистралите, на първокласните и второкласните пътища.

След приключването на зимното поддържане на републиканските пътища през април ще бъде извършен подробен оглед на състоянието на републиканските пътища и прилежащите мостови съоръжения. Приоритетно ще бъдат ремонтирани автомагистралите, първокласните пътища, както и най-натоварените участъци от второкласната и третокласната пътна мрежа. Целта е ремонтните дейности по основните направления да приключат преди началото на активния летен сезон.

Тази година ще бъде извършен превантивен ремонт на близо 570 км републикански пътища. Превантивните ремонтни дейности включват цялостно преасфалтиране на големи участъци, полагане на нова маркировка, ограничителни системи и т. н. Предвидените средства от националния бюджет са на стойност 311 млн. лв. с ДДС. Ремонтът на 440 км от тях започна през миналата година и ще завърши през т. г. Ще стартира и ремонтът на още 130 км пътища.

Със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ /ОПРР/ тази година ще завърши ремонтът на ключови пътни артерии в Североизточна и Северозападна България, която започна през миналата година. С финансиране от фондовете на ЕС основно се ремонтират над 215 км второкласни и третокласни пътища, сред които и 30 км от второкласния път II-49 в участъците Търговище – Разград и Кубрат – Тутракан.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе