Вчера се проведе концерта „Живот без дрога“

За 19-та поредна година Областна дирекция на МВР – Разград организира единствения по рода си в страната конкурс за най-оригинално авторско послание срещу наркотиците «Живот без дрога».
17 изпълнения на млади таланти от Лудогорието се състезаваха в тазгодишното издание. Три от тях бяха на вокално-инструментални групи, четири на вокални групи и 10 на индивидуални изпълнители и дуети.

YouTube

Осемчленно бе журито, което оценява изпълненията. В състава му освен старши комисар Ивайло Йовчев, директор на ОДМВР-Разград, Ангел Петков – началник на Регионалното управление по образование, Даринка Димитрова от отдел “Образование” в община Разград, Даниела Куртева- директор на Центъра за работа с деца и добре познатите Йовчо Колев и Илко Костов, влизат още двама професионални музиканти – Диян Максимов, китарист на група “Soda A’coustic” и Деян Денчев, директор на Музикална школа „Илия Бърнев”. Последните трима изненадаха публиката като откриха конкурса със своe изпълнение.

Специалната награда на Директора на ОД на МВР – Разград /аудиосистема с активна колона и безжичен микрофон/ бе присъдена на Катерина Йорданова за изпълнението на «Thankful».

Наградите за най-добро изпълнение получиха :
– в категория “Индивидуални изпълнители и дуети” – Александра Златева за авторската си песен “Не живей във война”
– в категория “Вокални групи” – група “Little Angels” от Кубрат с авторското си парче “Силата в теб”
– в категория “Вокално-инструментални групи” – група “ Salvation ” с песента “Тъмен е света”
Журито тази година отличи два текста при авторските песни. Наградите за най-добър текст спечелиха Вокална група «Little angels» за „Силата в теб“ и Диляра Назиф от Исперих за „Като на игра“.
За най-добра музика призът отиде при вокално-инструментална група „Salvation“.
Наградата за най-добро изпълнение на кавър спечелиха Надежда Дочева, Дея Куманова и Деян Денчев с парчето „Страхотен ден“.
Част от институциите – партньори на ОДМВР в конкурса също връчиха награди. Призът на Центъра за работа с деца отиде при Мелиса Михайлова и Сонай Реджеб от Исперих. Наградата на отдел “Образование” към община Разград бе дадена на Андреа Начева. РУО на МОН отличи Ана-Мария Георгиева за нейното изпълнение на песента «Истина» в конкурсната програма.

Призът на Музикална школа «Илия Бърнев» – звукозапис, бе присъден на Диляра Назиф.
Основни спонсори на инициативата “Живот без дрога” и тази година бяха “Амилум България” и “Балканфарма Разград” АД.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе