Среща между поколенията

Доброволците от Младежкия съвет по наркотични вещества и Училищните превантивни клубове се включиха активно в седмицата на Социалната работа в Община Разград. С голям ентусиазъм те изработиха сувенири, предмети и картички, с които се включиха в благотворителния базар организиран по случай Световния ден на социалната работа и социалния работник. В базара се включиха ученици от ОУ„Н.Й.Вапцаров“, ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“, ППМГ„Акад.Н.Обрешков“, ПГИ„Робер Шуман“, ПТГ„Шандор Петьофи“, ПГО „Ст.Н.Спасо-Еленина“ и др.

YouTube

Друга интересна инициатива, в която се включиха младежите, бе организираната среща на поколенията. По покана на Янка Георгиева, управител на Домашен социален патронаж, заедно с двете социални работнички Елена и Мария децата посетиха домовете на три възрастни жени, които са потребители на патронажа. Ето какво споделиха доброволците Дария, Петя, Сезен, Виктория и Божидара:
„Първоначално очакванията ни бяха от различно естество. Бяхме приятно изненадани и много развълнувани. Още с отиването си им подарихме по една пролетна картичка и кошничка с великденско яйце. А Божидара ги поздрави с песен. И трите жени – баба Радка, баба Величка и баба Цанка бяха много гостоприемни и мили и дори ни поканиха отново да им гостуваме след Великден. Беше забавно и наистина бихме се радвали да ги посетим отново. Когато се разделяхме с тях, си оставихме имената и телефонните номера, ако някога имат нужда от помощ за нещо могат да ни звъннат и ние ще се отзовем. Когато се върнахме отново в Домашния социален патронаж г-жа Георгиева ни връчи Похвална грамота за доброволческа инициатива в съвместното мероприятие с Домашен социален патронаж под надслов „Популяризиране на социалната работа и професията – социален работник“ посветено на Деня на социалната работа 20.03.2018 г.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе