Как да спестите пари по време на разпродажба

Сезонните разпродажби не са толкова редки, колкото преди години.

Сега те се случват почти целогодишно. Обикновено се изисква да се поразходим до няколко мола в рамките на уикенда или повече дни.

YouTube

Да, намаленията са добра възможност да спестим пари, но често по-ниските цени ни карат да минем в преразход.

За да извлечете максимума от следващия сезон на разпродажбите, предлагаме няколко съвета за по-изгодни покупки.

Съвет №1: Направете разузнаване ден преди старта на намаленията

Пообиколете и проучете нещата, които ще бъдат намалени. Понякога магазините излагат стоките, които ще бъдат намалени, ден преди събитието. По време на разпродажби може да бъде претъпкано и хаотично. Когато проучите предварително, ще знаете къде се намира това, което ви вълнува. Освен това имате възможност да прецените дали намалената цена ви устройства.

Съвет №2: Резервирайте стоки ден преди старта на разпродажбите

Магазините оценяват подобаващо сигурните продажби. Поговорете с продавача или мениджъра. Попитайте го дали може да резервирате стока, която от утре ще бъде намалена.

Съвет №3: Проверете срока на годност

Понякога по време на разпродажба магазините се опитват да се отърват от стока, която залежава или пък на която й изтича срокът. Гледайте етикетите.

Съвет №4: Проверете качеството

Дефекти и повреди са две възможни причини за намаляване на цените на стоките. Инспектирайте желаните от вас артикули. Прегледайте ги внимателно. Уверете се, че може да отстраните дефект с минимални разходи.

Съвет №5: Съставете списък

За да избегнете лутането по време на разпродажба, вземете списък. По този начин ще може да се фокусирате върху нещата, които наистина сте планирали. Няма да се поддадете на импулсни покупки.

Източник: Profit.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе