Признаци, че сме в депресия

Ако имате следните признаци е хубаво да се замислите дали нямате нужда от промяна и нови неща, които да вирадват в живота ви:

Често усещате спад на енергия и настроението ви се променя много лесно

YouTube

Рязката смяна на настроенията и липсата на енергия са крещяща индикация, че сте в депресия. Освен това, ако често усещате гняв, не се колебайте – това си е чиста депресия.

Будите се все по-рано

Известно е, че когато сме разклатени психически, сънят е единственото ни спасение и постоянно се нуждаем от него. Но както прекаленият сън, така и липсата на такъв е индикация за депресия. Ако все по-често ставате в 5 или дори 4 ч. сутринта и нямате желание да се върнете обратно в леглото, това може да е знак, че сте нещастни или притеснени.

Хобитата вече не ви вълнуват

Много е трудно и някак болезнено, когато загубите интерес от нещо, което досега ви е правело щастливи. Особено ако практикувате дадено хоби от години и изведнъж просто изгубите желание за него. Но в случай, че не успеете да си намерите ново занимание, което да ви прави щастливи, то тогава може би проблемът е по-дълбок.

Вие сте повече от пристрастени към социалните мрежи

Вие сте буквално залепени за телефона (лаптопа) си, сякаш в него се съдържа тайната за света и нищо друго не ви вълнува? Да, в депресия сте! Повечето хора, които са пристрастени към „скролването“ във Фейсбук игнорират душевен проблем.

Изпитването на непрестанна болка в кръста

В колкото по-дълбока депресия сте, толкова повече се увеличава болката в кръста. Според експерти, когато не сме в добро душевно състояние, нервите в тялото ни стават много по-чувствителни.

Имате рязка промяна в теглото

Един от първите признаци, че сте в депресия е засилването или загубата на апетит. В зависимост от това вие сте склонни да качите или да свалите много рязко повече килограми.

Колебанието ви преследва във всичко

В моменти, в които усещате несигурност в себе си и страдате от липса на самочувствие, колебанието ви съпътства във всичко. Дори и най-простите решения се превръщат в огромна трудност за вас. Често изпитвате усещане за безнадеждност, безпомощност, а освен това в повечето случаи депресираните хора взимат лоши решения.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе