Кметът участва в откриване на Панорама на средното образование в Разград

Днес, 17 април, кметът на Община Разград д-р Валентин Василев бе сред официалните лица на откриването на Панорама на средното образование, която се провежда в продължение на три дни в залата на Ученическа спортна школа. Целта на панорамата е да информира ученици и родители за предлаганите възможности за обучение по профили и специалности от професии в област Разград.

Участваха 14 училища с щандове. Приемът тази година в област Разград ще бъде в профилирани гимназии и средни училища – 20 профилирани и 34 професионални паралелки, които ще извършват прием след 7 клас за учебната 2018/2019 година.

YouTube

Организатори на събитието са Регионално управление на образованието, Община Разград, Ученическа спортна школа „Руси Бухтев“, ЦПЛР – Център за ученическо, техническо и научно творчество и Сдружение „Местен бизнес“. Партньор на събитието е Русенски университет „Ангел Кънчев“ – Филиал Разград.

Нека вашият избор, къде да продължите образованието си, да бъде осъзнат и правилен, пожела Ангел Петков на учениците. Гости бяха още заместник областният управител Евгени Драганов, зам.-кметове на общини, представители на бизнеса, експерти.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе