Кметът откри Националния фестивал на танцовия театър

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев откри второто издание на Националния фестивал на танцовия театър – Разград 2018, в организацията на който Община Разград си партнира с Театрално-танцова формация „Пулс“. Събитието ще продължи два дни, като днес /19 април/ то се проведе на сцената на Народно читалище „Развитие 1869“.

YouTube

 „С първото издание на фестивала през 2017-а поставихме началото на събитие, което имаме желание да остане устойчиво в бъдеще. То има местно и национално значение, посвещава се на Световния ден на танца – 29 април. Танцът е нещо много красиво, той изразява чувства и е начин без слова хората да комуникират помежду си. С него ще опитаме да стимулираме творческите способности на децата и младите хора, знаете, че работата с тях е приоритет в Стратегията за култура на Община Разград“, каза в приветствието си д-р Василев.

Във втория формат на Фестивала участват 11 театрално-музикални групи с различен характер и разнообразна програма. Близо 200 млади артисти от Разград, София, Пловдив, Благоевград, Шумен, Русе и Бургас ще изпълнят авторски танцови спектакли и етюди, мюзикъл, моноспектакли, клоунада, пантомима, боди-арт, театър на сенките.

 Участниците са на възраст от 4 години до 25 години.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе