Няколко причини за консумация на сезонни плодове

Така както времето и сезоните се сменят на цялото земно кълбо, така и наличните пресни продукти са различни. Всеки сезон предлага вкусни и полезни блага, което е страхотен начин да експерементирате в кухнята като включвате в менюто си повече сезонни плодове. Не само вкусът ви ще бъде впечатлен, но ще имате и ползи за здравето. foodpanda, споделя причините да залагаме повече на приемането на плодове според сезона.

•    Вкусът е по-добър. Производството през сезона е по-свежо и по-добро, по-сладко и напълно узряло. Когато плодовете са взети за консумация, които са били естествено узрели и са събрани в точното време, то ще има много повече вкус и витамини. При продажба на несезонни култури, те трябва да бъдат събрани рано и охладени, за да не се развалят по време на транспортирането, а охлаждането ще намали вкуса.

YouTube

•    Цената е по-ниска. Когато земеделските производители прибират голямо количество продукти, поради това, че културата е в сезон, цената на продукцията ще намалее. Когато продуктите са локално произведени, защото са във вашия сезон, не се налагат пътни разходи и складиране, поради което се намаляват производствените разходи, които след това се прехвърлят върху потребителя.

•    По-освежаващо. Продуктите, закупени през сезона, са по-склонни да бъдат по-свежи, консумирани по-бързо до прибиране на реколтата и с по-високи хранителни стойности. Някои антиоксиданти като витамин С, фолат и каротини бързо ще намалеят, когато се съхраняват за кратки периоди от време.

•    По-малко замързсени. Когато плодовете се доставят в чужбина, не можете да сте сигурни какви са техните разпоредби за пестициди, хербициди и фунгициди. Много страни по света имат много спокойни закони за химическите вещества, които се пръскат върху плодовете, които други страни са забранили поради техните известни вредни ефекти.

Източник: Actualno.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе