Областният управител бе гост на официалния коктейл в чест на Н.Пр.Посланика на САЩ в България

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и Главният секретар на Областна администрация-Разград Михаил Тодоров бяха гости на официалния коктейл в чест на Н.Пр. извънредния и пълномощен посланик на САЩ в България Ерик Рубин. Събитието бе организирано от ръководствата на две разградски предприятия с американски инвестиции – „Амилум-България” – собственост на ADM и „Амета Холдинг”. Дипломатът заедно със съпругата си е на двудневно посещение в Лудогорието.

Пред гостите на официалния коктейл изпълнителният директор на „Амета Холдинг” Любомир Лозанов припомни приноса на двете предприятия в развитието на гражданското общество. И двете имат отношение към стъпването на програмата „Заедно в час” в област Разград, както и към пристигането на „Музейко” в областния град.

YouTube

Председателят на „Амилум България” Светлозар Караджов коментира, че инвестицията на ADM в разградския завод от над 200 милиона лева засвидетелства надеждите на града за по-добър живот и усилията на инвеститора да направи Разград по-добро място за живеене.

Н.Пр. Ерик Рубин изрази нетърпение от предстоящото днес събитие по стартиране на новата инвестиция, на което той съобщи, че ще присъстват министър-председателят Бойко Борисов и министри от кабинета. Той нарече и двете разградски фирми блестящ пример за това, че икономическите отношения между България и САЩ продължават да се разрастват в икономически просперитет, създаване на работни места и истински растеж. По думите му разширението на производството на „Амилум-България” е доказателство за доверие към българското правителство, земеделие, фермерите и жителите на Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе