Тази вечер бе концерта на езиоквата гимназия по случай патронния празник

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен бе гост тази вечер на концерта на ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф”-Разград по случай патронния празник на учебното заведение.

Пред пълната зала на Общинския културен център възпитаниците на гимназията представиха уникален спектакъл от стихове и песни на езиците, които се изучават в училището – български, английски, немски, руски, испански и китайски.

YouTube

„Такова шоу и Слави, и никой в България не може да направи” – обърна се към участниците в спектакъла Областният управител в края на концерта. Освен талантливите ученици, той поздрави и техните учители за това, че възпитават най-добрите кадри, които заемат достойно място в обществения живот на Разград и България, както и директора на училището Пейчо Георгиев за всеотдайността, с която работи.

Г-н Хюсмен похвали училището за това, че на последните матури е в топ 60 в страната, като постави нова цел на учениците и учителите – ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф” да е сред първите три най-добри училища в страната, за да дърпа напред и цялата Разградска област.

Той отправи специален поздрав и за единадесетокласничката от ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф” Йоана Кънева за това, че на националната олимпиада по български език се е класирала на седмо място в страната. Тъй като ученичката не бе в залата, Областният управител си запази правото след празниците и лично да й поднесе своите адмирации за постижението.

„След този спектакъл, скъпи млади хора, все повече вярвам, че заедно с вас България и Разградска област ще бъдат много по-силни. Желая ви успех, борете да бъдете по-добри и по-добри, заслужавате го и вие, и вашите родители!” – завърши словото си г-н Хюсмен.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе