Засилен контрол на пътното движение в празничните дни по 6 май

Във връзка с очакваното натоварване на пътната обстановка по време на предстоящите празници за Деня на храбростта и на българската армия – 6 май, с цел осигуряване безопасността на движението по пътищата, ограничаване на предпоставките за настъпване на тежки пътнотранспортни произшествия и нарушения на Закона за движението по пътищата ще бъде осигурено активно присъствие за регулиране, подпомагане и контрол на движението от структурите, осъществяващи контрол на пътното движение по автомагистралите, главните пътища и в районите на участъци с концентрация на ПТП, пътни възли, кръстовища и участъци с временна организация на движението, както следва:

YouTube

– на 04.05.2018 г. за времето от 16:00 до 20:00 ч.;

– на 05.05.2018 г. за времето от 10:00 до 18:00 ч.;

– на 07.05.2018 Г. за времето от 14:00 до 20:00 ч.

В периода от 05.05. до 07.05.2018 г. ще се планират, организират и проведат специализирани полицейски операции „Алкохол и неправоспособност“ с участие на максимален брой служители, като с използват пълноценно оборудваните с автоматизирани технически средства и системи служебни автомобили. СПО ще се провеждат в периода от 22:00 ч. до 02:00 Ч., като се взима отношение и към водачи и пътници без поставени обезопасителни колани, липса на задължителна застраховка „Гражданска отговорност на автомобилистите“, управление на нерегистрирани и неизправни автомобили, мотоциклети, мотопеди, управление на МПС без запллатена винетна такса, управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта и/или след употреба на наркотични вещества и и техни аналози и др. За контрол през тъмната част на денонощието ще се избират подходящи и осветени места.

При осъществяване на контрола по безопасността на движението по пътищата ще се извършва проверка относно невръчени електронни фишове и неплатени глоби за нарушения по ЗДвП, като се предприемат необходимите действия по връчване на електронните фишове и/или отнемане на СУМПС до заплащане на дължимата глоба.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе