Хванаха пиян игумен зад волана

Най-младият игумен у нас – този на Чипровския манастир, беше изловен да кара пиян в Монтана навръх Гергьовден.

21-годишният Спиридон смело въртял волана на възстар „Мерцедес“, но бил спрян за проверка, а дрегерът отчел 2,59 промила алкохол в кръвта му, съобщава „Телеграф“.

YouTube

„Много съм притеснен. Вярно е това, не съм го искал, не знам защо го направих. Изпаднах в грях и се разкайвам“, обясни той.

Йеромонах Спиридон бил на празника на килима в Чипровци навръх Гергьовден, споделиха негови познати. Там вкусни гозби въртял Иван Звездев, а отбраните питиета се леели като реки.

Около 21 ч. игуменът решил да се прибира и яхнал мерцедеса си. В Монтана бил лошо изненадан от екип на КАТ, който въпреки расото му решил да го тества с дрегер, защото имало съмнения, че е употребил алкохол.

Игуменът признал вината си и се очаква в края на седмицата да има дело срещу него.

Според закона той може да отнесе затвор от 1 до 3 години и глоба от 200 до 1000 лв. Тъй като е с чисто досие, Спиридон може да намали присъдата си с една трета и може дори да се размине само с условна.

„Имам книжка. Човек се отпуска, всеки греши, виновен съм“, оправда се игуменът. По думите му, не го обмислил и взел грешно решение под въздействието на алкохола. „Всичко това е обеца на ухото, не ми се е случвало преди подобно нещо. Притеснен съм. Изпаднал съм в грях. Разкайвам се пред когото трябва – пред Господ, пред Свети Иван Рилски“, допълни най-младият игумен у нас.

Източник: novavarna.net

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе