Сряда идва с дъжд и гръмотевици

В сряда, след временното спиране на валежите, около и след обяд в източните райони, както и в Рило-Родопската област ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места там ще има краткотрайни, но често интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Има условия за градушки.

В централните и северозападните райони през деня ще се задържи почти без валежи и с повече слънчеви часове. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който привечер ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са между 20 и 25 градуса, малко по-ниски по морския бряг.

YouTube

Атмосферното налягане остава малко по-ниско от средното за май и няма да се промени съществено.

В планините, главно над масивите от Югозападна България, Странджа и Източна Стара планина ще се развива купесто-дъждовна облачност. Там след обяд ще има краткотрайни, но на места интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще  около 16 градуса, на 2000 м – около 10 градуса.

Над Черноморието ще е предимно облачно, с временни намаления на облачността в сутрешните часове. Около и след обяд на много места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, ще се усилва и променя посоката си по време на гръмотевична дейност.

Максималните температури на въздуха ще са 17-20 градуса. Температурата на морската вода е 17-19 градуса, вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В четвъртък и петък въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури. На повече места и по-значителни ще са валежите първия ден. Вятърът ще е североизточен, слаб до умерен.

В четвъртък дневните температури ще са малко по-ниски, в петък – отново ще достигат 20-25 градуса, минималните ще са предимно между 10 и 15 градуса.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе