Областният управител посрещна ученици и учители от пет държави

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен се срещна с ученици и учители от пет държави. 20-те тийнейджъри и техните ръководители участват във втората международна среща по проект с екологична насоченост по програма „Еразъм+“.

YouTube

Г-н Хюсмен представи на гостите от Испания, Италия, Румъния и Турция информация за Област Разград по отношение на населението, икономиката и културните забележителности на региона. Гостите разказаха за проекта, по който работят, споделиха, че местата, които са посетили в Лудогорието, много им харесват и се надяват през седемте дни, в които са в България, да опознаят още по-добре региона, доволни са и от посрещането на своите домакини от  ПГСС“Хан Аспарух“-Исперих.

Координатор на двугодишния проект, чието мото е „Пазете природата!“, е хуманитарна гимназия в румънския град Бърлад, а партньори – ПГСС“Хан Аспарух“-Исперих и училища в испанския град Бренес, италианския Боза и турския Маниса. Целта на проекта е учениците да подготвят мини проекти на екологична тема, която е различна за различните срещи. В Исперих утре тийнейджърите ще представят своите виждания за чистотата на въздуха и слънчевата енергия. За срещата си в Испания през ноември ще обсъждат киселинните дъждове и малката Земя в големия Космос.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе