Заместник областният управител Евгени Драганов посрещна Миролюба Бенатова в Езерче

Заместник областният управител на Разград Евгени Драганов бе гост на инициативата „Журналисти в училище“, която в Област Разград се реализира единствено в ОУ“Св.Паисий Хилендарски“-село Езерче.

Заедно с началника на Регионалното управление на образованието Ангел Петков заместник областният управител посрещна с букет журналистката Миролюба Бенатова на входа на читалището в Езерче. Официални гости на събитието бяха още: кметът на община Цар Калоян Дауд Аляовлу, председателят на Общински съвет-Цар Калоян Гюнай Узунали, заместник-кметовете Найден Късов и Белгин Хюсеин, кметът на Езерче Хюсеин Реханов.

YouTube

Инициативата „Журналисти в училище“ е част от дейността на фонд „Валя Крушкина“ при фондация „Работилница за граждански инициативи“ и се реализира за пета поредна година. Тя дава възможност на подрастващите да научат повече за журналистическата професия в България, да зададат своите „неудобни въпроси“ и да разберат как да оценяват похватите и влиянието на медийните послания. Има за цел да повиши медийната грамотност на учениците, да стимулира сформирането на гражданска позиция у тях и да представи журналистиката като защитаваща правата и интересите на хората.

Учениците от Езерче имаха много въпроси към известната журналистка – за трудностите в професията, за любимите й занимания през свободното време, за професионалистите, от които се е учила и други теми, чуха от нея интересни случки от журналистическата й практика .

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе