Днес е световният ден на предизвикателството

На пресконференция днес (11 май) в Община Разград кметът д-р Валентин Василев представи как  Община Разград ще отбележи Световния ден на предизвикателството. Инициативата на Министерството на младежта и спорта и Българската Асоциация спорт за всички, ще се проведе на 17 май в Градски парк с редица инициативи, подкрепени и от Регионално управление на образованието – Разград и Общинския клуб за футбол, волейбол, физкултура и спорт. На срещата присъстваха и началникът на РУО Ангел Петков, председателят на ОК на ФВФСТ  Здравко Душков и Виолета Антонова – гл.експерт „Култура, спорт и туризъм“ в Община Разград.

    „Изключително ми е приятно, че поводът за нашата среща днес е  хубава инициатива, която обединява много млади хора в спорни занимания. Заедно с нашите партньори сме подготвили богата програма и много награди. Доказали сме през годините, че сред приоритетите на Община Разград е стимулирането за активно участие на децата в спортни мероприятия и увличането им в такива“, каза на пресконференцията градоначалникът.

YouTube

    Подробности за спортните събития представи Здравко Душков, той сподели, че активността  всяка година се увеличава. Тази година е осмото издание на инициативата, за втора година, които осигурява община Разград са големи – велосипед, топки, туристически принадлежности.

    Ето как ще протече Световния ден на предизвикателството:
    На 17 май от:

  • От 14:00ч. състезание „Петанка“ за ветерани /на спортната площадка на ОУ „Васил Левски“, футбол за момчета, родени 2004 г.-2006 г./5-7клас/ и родени след 2001-2003 г. /8-10 клас/. Срещите се играят на спортната площадка на ОУ „Васил Левски“ гр. Разград.
  • От 14:00ч. волейбол за момчета и момичета, родени 2004 г.- 2006 г./ 5-7клас/, юноши и девойки/ 8-10 клас/ в спортните зали на ПТГ „Шандор Петьофи“ и ОУ „Васил Левски“.
  • Официалното откриване на Световния ден на предизвикателството ще бъде от 16:30 часа в градския парк /пред „Ронда“/. Непосредствено след откриването е старта на крос за различни възрасти и дистанции за момчета и момичета: 2-3 клас -300м., 4 клас – 400м., 5 клас – 500м., 6-7 клас – 600м., 8-9 клас – 800м., 10 клас – 1000м. жени – 800м., мъже – 1000м.

    Официалното закриване ще се проведе след кроса в 17:30 часа /пред „Ронда“/, където участниците в проявите ще получат специални награди чрез томбола срещу предварително раздадени талони.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе