Дете оживя малко преди да вземат органите му

Момче на 13-години се върна в съзнание след като родителите му подписаха необходимите документите, за да дарят органи му, съобщава BBC.

Трентън Маккинли претърпява тежка мозъчна травма при инцидент, в който ремарке пада върху главата му.

YouTube

Лекарите казали на родителите му, че няма да се възстанови и че неговите органи ще помогнат за спасяването на пет деца, които се нуждаят от трансплантация.

Ден преди да го изключат от системите и животът му официално да приключи, Трентън обаче показва признаци на съзнание.

Тийнейджърът е получил седем фрактури на черепа при инцидента, станал в град Мобил, в Алабама през март. След няколко операции, при една от които претърпява сърдечен удар, той бил в кома, с бъбречна недостатъчност.

Лекуващите информирали майка му, че се е намирал в клинична смърт за 15 минути на операционната маса. Те ѝ заявили, че дори по някакво чудо да оживее, „никога няма да бъде нормален”.

Така, когато попитали жената, дали е готова да дари органите на сина си, тя казала „да”. С нейния съпруг подписали документите за съгласие.

Единствената причина животоподдържащата система на момчето да не бъде изключена били готвените трансплантации на органите му.

Сега Трентън преминава през процес на бавно възстановяване. Той ясно си спомня как пада и ремаркето се стоварва върху главата му.

Момчето обаче има и странни спомени от времето, когато е бил в кома.

„Бях на открито поле, вървейки направо”, разказва 13-годишният Трентън. „Няма друго обяснение, освен Бог”, смята той.

Източник: Vesti.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе